تقاضای پناهگاه امن و تحولات جنگ تجاری: تاثیرات آن بر بازار طلا
در حالی که تقاضای پناهگاه امن همچنان فلز زرد را به سمت قلمروی ناشناخته سوق میدهد، معاملهگران و سرمایهگذاران در بحبوحه اقدامات غیرقابل پیشبینی و بالقوه مخرب سیاستهای رئیسجمهور ایالات متحده نگران هستند. تنشهای تجاری چین و آمریکا در حال افزایش است؛ زیرا هر دو کشور در این هفته تعرفههای جدید خود را افزایش داده و گامهای تجاری خصمانه دیگری علیه یکدیگر برداشتهاند.
به گزارش سایت طلا، قیمت طلا در معاملات امروز تغییر چندانی نداشته و در بالاترین رکورد روز گذشته باقی مانده است. چین، اوایل هفته جاری، در واکنش به تعرفههای جدید آمریکا، تعرفههایی را بر کالاهای آمریکایی وضع کرده و جنگ تجاری بین دو کشور را تشدید کرده است. همچنین، چین امروز در سازمان جهانی تجارت (WTO)، به دلیل تعرفههای اعمال شده توسط ترامپ بر کالاهای چینی، رسماً از آمریکا شکایت کرد.
ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد که نیازی به گفتوگو با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، برای کاهش جنگ تجاری فزایندهای که با اعمال تعرفههای ۱۰ درصدی بر همه کالاهای چینی آغاز شده، احساس نمیکند.
قیمت هر اونس طلا امروز در لحظه تنظیم این گزارش تغییر چندانی نداشته و به ۲۸۶۰ دلار رسید. تحلیلگران بر این باورند که در صورت افزایش خرید طلا توسط چین به عنوان ذخیره ارزی، قیمت طلا تا ۳۰۰۰ دلار نیز میتواند صعود کند.
در مقابل، برخی مقامات فدرال رزرو آمریکا هشدار دادهاند که طرحهای دولت ترامپ در خصوص عوارض تجاری میتواند تورم را افزایش دهد و روند کاهش نرخ بهره را کند کند. طلا همیشه بهعنوان یک پناهگاه امن در برابر تورم بالا شناخته میشود، اما فضای نرخ بهره بالا میتواند تمایل به خرید این فلز گرانبها را کاهش دهد.
تحولات در سایر فلزات گرانبها
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۱ درصد افزایش، به ۳۲.۳۵ دلار رسید. بهای هر اونس پلاتین با ۰.۲ درصد افزایش به ۹۸۱ دلار و ۸۱ سنت رسید و هر اونس پالادیوم نیز ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۹۹۰ دلار و ۶۶ سنت رسید.